Dráždění

Květen 11th, 2008 by admin

Strašák blížící se zkoušky způsobil, že mi rozhodování trvalo drobet déle. Smysl pro povinnost a studijní odpovědnost (kecy) mě kotvily k domovu a stolu plnému knih více než obvykle, leč zlomil jsem to, carpe diem!

Sobota odpoledne, v práci padla, zamykám krám a vyrážím směr Holešovice. Na vlakovém nádraží se rozrůstám o Kačku, které sluneční svit také nedovoluje otravovat se učením, a společně nasedáme do vlaku směr Ústí. Cíl dnešní cesty – jazzový koncert ve východoněmeckých Drážďanech.

S obligátním zpožděním vlaků EC dorážíme do Aussigu, kde už na nás čeká hrdliččí pár Rush a Klárka s přistaveným vozem. Tankování, trocha deště, nová dálnice – brázdíme schengenský prostor. Předměstí Drážďan připomíná sídliště průměrného českého maloměsta, ale v centru okolo Labe už je to lepší. Společná historie je znát. Na několikrát parkujeme a vyrážíme na prochajdu do historického centra. To, co se spojencům nepodařilo na konci 2. světové války sestřelit, dává tušit bývalou nádheru města. Toulky mezi historickými budovami si krátíme hrou „Kdo uvidí pěknou holku (Němku), vyhrává“. S blížící se devátou hodinou se pomalu přesunujeme ke klubu, kde má proběhnout koncert česko-německé jazzové bandy a zároveň ukončujeme hru s nerozhodným výsledkem pro nedostatek soutěžního materiálu.

V klubu platíme studentské vstupné 7€ a usedáme v očekávání příštích hudebních zážitků. Prvotní zděšení, které v nás vyvolal klavírista konstatováním „čekejte intelektuální muziku“, se nakonec rozplynulo v přívalu libých tónů s nástroji se mazlících hudebníků. Sem tam se některý z nástrojů vydal na zběsilý výlet kamsi, kam srdce standardního folkaře nevidí, ale ostatní ho vždy po čase stáhli zpět do srozumitelnějších vod. Celek se tak nikdy nerozpadl do námi obávaného intelektuálního freejazu a výsledek byl velmi příjemný a melodický. Moc jsme si to užívali zvláště po první třetině koncertu, kdy se basákovi konečně podařilo rozběhnout i druhou půlku PéÁčka. Třešinkou na dortu bylo pak zjištění, že přítel famózní zpěvačky je naším spolužákem z nižšího ročníku a basák dráždí kontrabas také ve skupině Bran, které jsme nedávno dělali předkapelu. Koncert skončil, mezikapelního rektálního alpinismu již bylo dosti, a tak jsme se rozjeli zpět domů, do vlasti.

V Ústí jsme své kroky ale nejprve stočili do lesů a na pár chvil se všichni usadili na vyhlídce vysoko nad městem. Bylo po půlnoci, krásně jasno, pod námi zářilo město, nad námi hvězdy. Vzácná chvíle, která zůstává v paměti dlouho, zvláště je-li sdílena se vzácnými lidmi.

Doma proběhly flambované palačinky, muzika, víno a následoval sladký spánek po skvěle stráveném dni. Ráno společná snídaně a cesta zpět do Prahy. Tečkou za celým výletem byla neplánovaná návštěva parádního vystoupení bigbandu J. J. Band na Pražském hradě.

I kdyby mě měli od zkoušek vyrazit…tohle za to stálo! Díky vy tři! ;-)

Posted in Echoes

2 Responses

  1. rush

    Hezky pekne ty! ;-) My dekujeme za Tvoji nemene oblazujici spolecnost a hlavne, ze’s nas naskilloval ve flambovani.. :-D Carpe diem, (carpe vesperem), carpe noctem! ;-))

  2. Bond

    Moje řeč s tímhletím. Na to, jak ses učil, si jednou nevzpomeneš, ale tyhle chvíle ti zůstanou. Tohle jsem slyšel od své konzultantky absolvenstký práce na VOŠPce, když jsem už dokončoval, měl jsem fofr a jednou se na to vyflak, jel se projet na kole, seděl pod Chlomkem v poli a díval se na Mělníček. Zavolal jsem jí, že na to prdím a ona mě v tom podpořila. Správný přístup!

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Největší však zmatek působí takzvaní touristé,
potulníci, kteří po výtce jen ze zvědavosti aneb pro
vyražení zahlédli do Číny. O skutečném životě a bytu
Číňanův nenabudou sice pražádných poznání, avšak svět
má zvěděti, že byli v Číně, a protož píší…

z čínského cestopisu misionářů Huca a Gabeta;
české vydání z roku 1887

asian-efl-journal.com, sale of amoxicillin online, price of trimox no prescription, order amoxicillin online sales, sale of generic propranolol , sale of generic propranolol , order clopi/clopidogrel online sales